Pasta met koud gerookte zalm, spinazie en geitenkaas
Zodra het sneeuwt en de temperaturen onder het vriespunt duiken, wordt onze goesting aangewakkerd om onze zelfgemaakte rookkast in gebruik te nemen. Dat levert ons vandaag een overheerlijk stukje koud gerookte zalm op. Je moet wel tijdig starten met de voorbereiding, want het vooaf pekelen en drogen van de zalm duurt 3 dagen. Jeroen Meus bracht inspiratie om de vis te verwerken in een pastagerechtje met spinazie en geitenkaas. Dankzij de artisanaal gerookte zalm til je dit eenvoudige pastagerechtje naar een hoger niveau.
(lees verder onder de foto)

Ik bereidde de saus in mijn Thermomix TM6. Het resultaat is een gladde saus die je moeiteloos bekomt zonder geknoei met een staafmixer.
Hieronder het recept van een pastaschoteltje met een saus bereid in de Thermomix TM6. Het recept van de koud gerookte zalm vind je hier.