fbpx
Skip to content

Pasta met koud gerookte zalm, spinazie en geitenkaas

Zodra het sneeuwt en de temperaturen onder het vriespunt duiken, wordt onze goesting aangewakkerd om onze zelfgemaakte rookkast in gebruik te nemen. Dat levert ons vandaag een overheerlijk stukje koud gerookte zalm op. Je moet wel tijdig starten met de voorbereiding, want het vooaf pekelen en drogen van de zalm duurt 3 dagen. Jeroen Meus bracht inspiratie om de vis te verwerken in een pastagerechtje met spinazie en geitenkaas. Dankzij de artisanaal gerookte zalm til je dit eenvoudige pastagerechtje naar een hoger niveau.

(lees verder onder de foto)

Ik bereidde de saus in mijn Thermomix TM6. Het resultaat is een gladde saus die je moeiteloos bekomt zonder geknoei met een staafmixer.

Hieronder het recept van een pastaschoteltje met een saus bereid in de Thermomix TM6. Het recept van de koud gerookte zalm vind je hier.

Pasta met koud gerookte zalm, spinazie en geitenkaas

0 from 0 votes Only logged in users can rate recipes
Recept door Zonder Zeste Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 grote ui

  • 30 gr olijfolie

  • 300 gr spinazie

  • 250 gr geitenkaas

  • 150 gr ricotta

  • 300 gr gerookte zalm

  • pijnboompitjes

  • 400 gr spaghetti

  • peper

  • zout

Werkwijze

  • Thermomix-recept voor de saus
  • Doe de gepelde look in de mengbeker en mix: 3 sec / snelheid 8
  • voeg 30 gr olijfolie toe
  • Stoof 2 min / 100 °C / snelheid 1
  • Voeg 300 gr verse spinaziebladeren toe
  • Stoof 5 min / 100° C / lepeltje
  • Voeg de geitenkaas en de ricotta toe
  • Blend 45 sec / snelheid 7
  • Kruid af met veel peper en een beetje zout

  • Pasta
  • Kook de pasta al dente in gezouten water
  • Giet af en spoel in koud water zodat hij niet plakt

  • Afwerking
  • Snijd de ui in ringen
  • Stoof de ui in een zeer ruime pan of wok in een beetje olijfolie
  • Voeg de pijnboompitjes toe en laat mee bruinen
  • Voeg de gekookte en gekoelde pasta toe
  • Lepel de saus er onder en meng goed terwijl alles gelijkmatig opwarmt
  • Dresseer op borden en werk af met snippers gerookte zalm

Maakte je dit recept? Deel het op Instagram!

Tag @zonderzeste op Instagram.

Vond je dit een leuk recept?

Volg @zonderzeste op Pinterest

Vond je dit lekker? Volg ons op Facebook voor meer recepten.

Volg ons op Facebook

Geef een reactie