Boter, een smaakmaker op een toastje
Een lekkere maaltijd start meestal met een stukje vers brood en een lekker botertje. Ik vind het heerlijk om met deze 2 eenvoudige ingrediënten het eerste hongertje te stillen. Helemaal blij word ik van een huisbereide boter met een verrassende smaak die de goesting naar de rest van het menu aanwakkert. Zalig!!
Zelf boter maken is helemaal niet moeilijk en met de hulp van een Thermomix TM6 fiks je dat op 10 minuutjes. Voor een klassieke boter heb je slechts 1 ingrediënt nodig en dat is vette room (minimum 40% vet).
Deze zelfgemaakte boter kan je naar hartelust afwerken met smaken die matchen met de rest van het menu. Ga je vis serveren, geef er dan een ansjovis-kruidenbotertje bij. Bij varkensribbetjes zou ik een look-kruidenbotertje serveren of misschien wel een mosterdboter. Bij een vegetarisch gerecht past een botertje op basis van sinaasappelzeste, peper en zout. De mogelijkheden zijn eindeloos, experimenteer dus gerust met nieuwe smaken.
