fbpx
Skip to content

Marsepein, een lekker cadeautje

In ons geschenkpakket voor de eindejaarsfeesten hoort uiteraard ook marsepein. Marsepein maak je met 3 ingrediënten: amandelen, suiker en eiwit. Als je bloemsuiker en amandelpoeder gebruikt, heb je zelfs geen keukenrobot nodig. Dankzij onze Thermomix TM6 kunnen we met hele amandelen en grove suiker aan de slag. De Thermomix TM6 verpulvert de amandelen tot poeder. Hij verfijnt de grove suiker tot bloemsuiker en kneedt het geheel tot een heerlijke marsepein.

(lees verder onder de foto)

Ieder zoetje vraagt een zuurtje, vandaar dat ik enkele druppels limoensap toevoegde, dat brengt de bittere amandelen in balans met de suiker. Wil je de marsepein nadien een leuke vorm geven, gebruik dan 2 eiwitten. Dat maakt de marcepein elastisch. Ik draaide balletjes van de marcepeinmassa en wentelde ze in chocoladepoeder maar uiteraard zijn speculoospoeder, amandelpoeder, bresillienne-poeder, … ook een optie.

(lees verder onder de foto)

Thermomix recept marsepein

Marsepein

0 from 0 votes Only logged in users can rate recipes
Recept door Zonder Zeste

Ingrediënten

  • 250 gr hele gepelde amandelen

  • 150 gr kristalsuiker

  • 2 eiwitten

  • Enkele druppels limoensap

Werkwijze

  • Weeg de suiker af in de mengbeker en verfijn: 10 sec / snelheid 10. Zet opzij.
  • Weeg de amandelen af en verpulver: 20 sec / snelheid 7
  • Voeg de suiker en het eiwit toe
  • Voeg enkele druppels limoensap toe
  • Kneed 1 min / kneedstand
  • Dek de marsepein af met huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast
  • Rol balletjes van de marsepein
  • Wentel de balletjes naar wens in gemalen speculoos, chocolade, amandelen, bresiliennepoeder, …

Maakte je dit recept? Deel het op Instagram!

Tag @zonderzeste op Instagram.

Vond je dit een leuk recept?

Volg @zonderzeste op Pinterest

Vond je dit lekker? Volg ons op Facebook voor meer recepten.

Volg ons op Facebook

Geef een reactie