fbpx
Skip to content

Speculoospasta, een zoete zonde met een vleugje nostalgie

In mijn kindertijd was er nog geen sprake van speculoospaste. Wij dompelden een speculoosje in een tas koffie en smeerden de wakke speculoos op onze boterham. Dat was speculoospasta anno 1980. Lotus heeft dat gat in de markt ontdekt waardoor mijn eigen kinderen groot werden met “the real stuff”. Dit recept is er eentje op basis van witte chocolade, honing en koffie en wordt helemaal bereid in de Thermomix TM6. Of mijn versie even gesmaakt zal worden als de Lotusversie is zeer twijfelachtig, want die laatste wordt ten huize Zonder Zeste zeer gewaardeerd.  Maar, misschien kan ik charmeren met die nostalgische extra toets van koffie…

(lees verder onder de foto)

Speculoospasta

0 from 0 votes Only logged in users can rate recipes
Recept door Zonder Zeste Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 5 gr oploskoffie

  • 60 gr witte chocolade (callets)

  • 200 gr speculooskoekjes

  • 80 gr vloeibare honing

  • 80 gr boter

  • 100 gr volle melk

Werkwijze

  • Weeg de chocolade en de speculoosjes af in de mengbeker en mix 5 sec / snelheid 10. Hou apart. 
  • Weeg de honing, de melk en de oploskoffie en verwarm 2 min / 80°C / snelheid 2
  • Voeg de gemalen chocolade en speculoos toe en mix 10 sec / snelheid 4
  • Smelt de boter in een pannetje op het vuur
  • Voeg de gesmolten boter toe en mix 10 sec / snelheid 5

Maakte je dit recept? Deel het op Instagram!

Tag @zonderzeste op Instagram.

Vond je dit een leuk recept?

Volg @zonderzeste op Pinterest

Vond je dit lekker? Volg ons op Facebook voor meer recepten.

Volg ons op Facebook

Geef een reactie