Gemarineerde kip op een cederhouten plankje
Niks zo sfeervol als buiten kokkerellen en samen genieten van lekkernijen die je zelf bereid hebt. Zelfs in de winter worden we hier blij van. Door te spelen met allerhande accessoires om de rooksmaak te verfijnen en door marinades te gebruiken kan je de barbecue-magie ook proeven op je bord. In dit receptje zorgt de geur van cederhouten plankjes voor een toegevoegde waarde. Samen met de intense smaak van een zoetzure marinade tover je kippenbillen om in een pittige lekkernij. Geen nood mocht je de barbecue reeds opgeborgen hebben voor de winterperiode. Ook in een gewone oven en zonder gebruik te maken van de cederhouten plankjes, kan je je tafelgenoten verrassen met een smaakbommetje.
(lees verder onder de foto)

De marinade kan je ook in een gewone kookpot bereiden, maar met een Thermomix TM6 kan je alles perfect afwegen, de groenten hakken en bovendien kan de marinade inkoken zonder dat je voortdurend zelf moet roeren en zonder risico op overkoken.
Geniet van deze lekkernij met Aziatische toets! 😋