fbpx
Skip to content

Wat maakt de Thermomix zo bijzonder?

Zeg nooit zomaar keukenrobot tegen een Thermomix!

Thermomix

De combinatie van de 2 basisfuncties : verwarmen (thermo) en blenden (mix) maakte dit toestel begin jaren 80 tot een revolutionaire keukentool. Vandaag is de Thermomix geen overbodige luxe meer in een moderne keuken. Het huidige model TM6, dat midden 2019 op de Belgische markt kwam, is een technologisch vernuft dat verschillende andere keukentoestellen overbodig maakt. Door de vele functies van de Thermomix te combineren kan je naar hartenlust ingrediënten bewerken en bereiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. De snelheid en kracht waarmee gehakt, gemalen en gekneed wordt, is verbluffend. De precisie van de warmtesensoren en de nauwkeurigheid van de weegschaal zorgen keer op keer voor een geslaagd resultaat.

Heb je vragen over de Thermomix, neem dan gerust contact met me op via dit formulier. Ik bel je spoedig en ik beantwoord al je vragen.

Ben je benieuwd naar de promoties van Thermomix? Klik dan hier.

Ik zet nu alvast de vele mogelijkheden van de Thermomix op een rijtje:

Thermomix functies

Wegen: De weegschaal weegt tot 1 gram nauwkeurig en werkt zelfs wanneer de motor draait.

Thermomix functies

Kneden: De TM6 kneedt moeiteloos zwaar beslag en deeg. Je eigen brood kneden, pastadeeg of taartbeslag maken, wordt kinderspel.

Thermomix functies

Koken: Je kan de mengbeker gebruiken zoals een kookpot, waarbij je de temperatuur nauwgezet kan volgen. Handig om bvb rijst te koken, uien te sauteren of boontjes te pocheren.

Thermomix functies

Mixen: Je mixt de soep fluweelzacht zonder room toe te voegen. Een smoothie, een tapenade of hummus maak je in enkele seconden.

Thermomix functies

Malen: Met deze functie kan je kruiden tot poeder malen en maak je een eigen curry, ras el hanout of andere mengeling. Je kan suikerklontjes malen tot bloemsuiker of ijsblokjes crushen.

Thermomix functies

Verwarmen: Je kan de gewenste temperatuur instellen en behouden gedurende max 12 uren. Dat maakt fermenteren en slow-coocking mogelijk.

Thermomix functies

Pureren: Kook aardappeltjes gaar in melk, net onder het kookpunt en pureer ze tot een smeuïge lekkernij. Ook handig om bvb een gladde appelmoes te maken of roomijs te draaien.

Thermomix functies

Hakken: Harde groenten, noten, kruiden, harde kazen,… hak je grof of fijn en zo kan je naar hartenlust fancy slaatjes samenstellen.

Thermomix functies

Emulgeren: Met deze functie kan je een vetstof en een vloeistof op basis van water vermengen tot een mooie emulsie of crème. Ideaal om mayonaise, vinaigrettes of dressings te maken.

Thermomix functies

Stomen: Gebruik de varomaschaal om groenen, vis of gevogelte te garen zonder vetstof. Lekker, licht en gezond!

Thermomix functies

Roeren: Door het mes met botte kant te laten draaien, beschadig je de ingrediënten niet tijdens het zachtjes roeren.

Thermomix functies

Opkloppen: Met behulp van de vlinder klop je eiwit tot schuim, chocolade tot mousse of rode bessen tot crème.

Thermomix functies

Eierkoker: Kies de gewenste gaarheid en de TM6 weet precies hoelang de eitjes moeten koken.

Thermomix functies

Opwarmen: In combinatie met de vlinder kan je grotere porties soep of saus op de gewenste temperatuur brengen.

Thermomix functies

Reinigen: Deegresten, karamelresten,…kunnen gemakkelijk verwijderd worden.

Via het touchscreen van de TM6 kan je de voorgeprogrammeerde functies (modi) activeren. Zo kan je heel eenvoudig deeg kneden, rijst koken, saus indikken, fermenteren, sous-vide garen, voorreinigen, eitjes koken,…Leuk is ook dat je regelmatig een software update krijgt. Nieuwe functies worden toegevoegd, bestaande functies worden verbeterd, recepten worden vertaald, bewerkt, toegevoegd,… Je zal dus niet snel met een verouderd toestel zitten. Sinds de recentste update kunnen we probleemloos eitjes koken, de beker reinigen op verschillende niveaus en maaltijden gelijkmatig opwarmen.

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, werden de recepten op Cookidoo uitgebreid met video’s die je tijdens het koken kan bekijken op het scherm van de TM6.

Filmpje over de Thermomix
Klik op de afbeelding om een filmpje te zien


Ook karamelliseren is mogelijk met de TM6. Deze functie zit uit veiligheid een beetje verstopt. Via begeleid koken kan je temperaturen tot 160° C bereiken. Standaard verwarmt de TM6 tot 120° C.

(lees verder onder de foto)

Thermomix

De TM6 is uitermate gebruiksvriendelijk en werkt bijzonder intuïtief. Vind je het toch een beetje complex om met de verschillende functies en modi zelf aan de slag te gaan, dan kan je je laten begeleiden via het receptenplatform Cookidoo.

Dit bijzonder uitgebreide digitale kookboek met recepten vanover heel de wereld, brengt niet alleen inspiratie maar loodst je ook stap voor stap doorheen een recept. Dat maakt dat je stressloos en zonder risico’s de perfecte maaltijd op tafel kan toveren. Je kan via Cookidoo ook een weekplanning opmaken, boodschappenlijstjes doorsturen naar je smartphone, je lievelingsrecepten sorteren en bewaren, …

De Thermomix neemt complexere en tijdrovende kooktechnieken van je over. Zo klopt hij de perfecte sabayon, hij kneedt ons dagelijks brood, fermenteert onze verse yoghurt, pocheert onze eitjes heel precies op 62° C en zoveel meer…..

Dankzij de Thermomix kan iedereen gezond, lekker en verrassend koken!

9 Comments »

Geef een reactie