fbpx
Skip to content

Gerookte gehaktballetjes in een Aziatisch getinte kokossaus

Om de vernieuwde Aveve van Schoten feestelijk in te wijden, mocht Zonder Zeste afgelopen zaterdag lekkere barbecue-hapjes serveren in de winkel. Dat is een unieke gelegenheid om mensen te inspireren en te tonen dat je met een BBQ heel veel mogelijkheden hebt, zelfs in de winter.

(lees verder onder de foto)

IMG_8879

Hieronder vind je het recept van de gerookte gehaktballetjes die we serveerden.

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 800 ml kokosmelk
  • 5 rode uien
  • 5 lente-uitjes
  • 2 rode chilipepers
  • Limoensap
  • 4 cm gember
  • 2 el rietsuiker
  • Gehakte koriander
  • Gehakte basilicum
  • 6 blaadjes kaffir (mogen gedroogd zijn, maar vers zijn ze veel pittiger) of extra limoensap indien je geen limoenblaadjes kan vinden
IMG_7367
  1. Rol balletjes van 3 cm van het gehakt.
  2. Breng de BBQ naar 200°C en grill de balletjes rechtstreeks op het rooster. Draai ze af en toe om. Om extra smaak toe te voegen gebruik je best houtsnippers, bv. van beuk.
  3. Doe de kokosmelk in een dutch oven of wokpan en laat eventjes opkoken.
  4. Snijd alle ingrediënten zeer fijn, voeg toe aan de kokosmelk  en laat even verder sudderen. Voeg ook de kaffirblaadjes bij de saus.
  5. Meng de gebakken balletjes onder de kokossaus en werk af met koriander en basilicum.

Geef een reactie