fbpx
Skip to content

Regenboogaardappelen

Een hasselback aardappeltje is mooi, maar het wordt nog veel mooier én lekkerder als je er met wat kleurrijke groentjes een regenboog-hasselback-patatje van maakt. Ik vind het een typisch bbq-gerechtje, maar uiteraard kan je het ook in de oven bereiden.

IMG_0871
 • grote aardappelen (1 per persoon)
 • verschillende groenten: groene, gele, oranje of rode paprika, courgette, rode uien, tomaat, aubergine,… elke groente met een mooi kleurtje is perfect
 1. Neem grote aardappelen en snij er een plak in de lengte af. Het is de bedoeling dat je de aardappelen kan neerleggen op je aanrecht zonder dat ze gaan rollen.
 2. Neem een aardappel, leg hem op een snijplank en leg er twee eetstokjes in de lengte naast. Je kan daar ook messen of potloden voor gebruiken. 
 3. Snij inkepingen in de aardappel. De stokjes naast de aardappel zorgen ervoor dat je hem niet helemaal kan doorsnijden.
 4. Maak inkepingen om de drie à vier millimeter. Snij zo de hele aardappel in plakjes.
 5. Leg de gesneden aardappelen in een ovenschaal.
 6. Giet een flinke geut olijfolie over de aardappelen, doe er peper en zout over en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C of nog leuker…in een gesloten bbq.
 7. Overgiet de aardappelen regelmatig met de hete olijfolie.
 8. Na een tijdje gaan de spleetjes in de aardappelen open. Blijf er ook nu weer telkens hete olijfolie over gieten.
 9. Snij ondertussen de andere groenten in heel dunne plakjes.
 10. Haal de aardappelen na een drietal kwartier uit de oven.
 11. Steek de fijngesneden groenten in de spleetjes van de aardappelen. Speel met de kleurtjes en probeer zoveel mogelijk groentjes in de spleetjes te krijgen.  Zorg er goed voor dat je de aardappelen niet breekt.
 12. Leg de gevulde aardappelen  in de ovenschaal en plaats die terug in de oven.
 13. Overgiet met de olijfolie en laat de aardappelen in de oven staan tot ze gaar zijn. Je kan dit controleren door er met de punt van een mes in te prikken.

5 Comments »

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: