fbpx
Skip to content

Onze eerste eerste communie

IMG_7609

Het leuke aan een foodblog en mijn deelname aan het tv-programma Grillmasters is dat mensen die ooit je pad kruisten vandaag nog weten dat je ondertussen een gepassioneerde foodie bent geworden. Zo werd ik eind vorig jaar gecontacteerd door een ex-collega. “Of we het zagen zitten om ergens in mei 2019 het communiefeestje van zijn dochter te verzorgen”, vroeg hij.  Ik was zeer gecharmeerd. Natuurlijk had ik ooit al met het idee gespeeld om kleinschalige feestjes te verzorgen, maar nooit eerder werd de vraag zo duidelijk en oprecht gesteld.

We hebben diep nagedacht, het concept besproken, een menu met verschillende mogelijkheden voorgesteld, en hopla… afgelopen donderdag was het zover. We hebben de lat voor onszelf zeer hoog gelegd. Omdat we zelf gek zijn op mooi gedresseerde bordjes, namen we geen genoegen met een buffetformule. Bovendien wilden we ook een beetje uitpakken met verrassende gerechtjes, waardoor de amuses eigenlijk 3 kleine extra gerechten werden. Er waren kindjes die een apart menu kregen, er was een vegetariër en er was een kereltje met een ei-allergie, de opdracht was dus meteen vrij complex.

Zodra we wisten welke keuzes er gemaakt werden binnen het voorgestelde menu gingen we aan de slag. Wie bij ons thuis in de afgelopen 2 maanden uitgenodigd werd om te blijven eten heeft gegarandeerd een versie van onze porchetta voorgeschoteld gekregen en/of ceviche geproefd.

(lees verder onder de foto)

IMG_1214

Porchetta is eigenlijk een rollade van buikspek die je naar eigen goeddunken kan opsmukken met allerhande kruiden. Na verschillende experimenten vonden we dat buikspek van een doorsnee varken eigenlijk te vet is. Niet iedereen houdt van die structuur en wil zoveel vet eten. We gingen dus op zoek naar een varkensras met een minder vette buik en zo kwamen we bij Gloriusvarken. Onze zoektocht naar een leverancier van Gloriusvarken bracht ons bij Gustor Meat Boutique.

Deze professional leverde een geweldig stuk buikspek van maar liefst 4 kg, netjes verpakt, gekoeld en thuis geleverd aan de vooravond van ons catering-avontuur. Topservice!

IMG_7603

De mise-en-place verliep vrij vlotjes maar toch wel trager dan gepland, waardoor het een lange werkdag werd en een zeer korte nacht. Met de locatie waar we gingen kokerellen hadden we het heel hard getroffen. We belandden in een super uitgeruste keuken vol Miele-toestellen met warmhoudlade, inductievuren, multifunctionele ovens, een koelwagen in de tuin voor drank en verse ingrediënten,… Pure luxe! Er stond een uitnodigende tafel met kleurrijke veldbloemen en in de tuin lonkte een springkasteel voor de kleintjes.  Toen de gasten aankwamen maakten de wolken plaats voor een stralende zon. Heerlijk om in deze mooie setting mensen te mogen verwennen met lekkere, verrassende bordjes.

We zijn fier op de gerechten die we op tafel brachten, maar we moeten ook toegeven dat we nooit eerder met zoveel stress in een keuken hebben gestaan. En laat dat nu net een gevoel zijn dat we in onze kookbeleving écht niet willen toelaten. Met onze timing gingen we bij het hoofdgerecht behoorlijk de mist in, maar ik ben ervan overtuigd dat we dat ongemak met onze lekkernijen helemaal goed hebben gemaakt.

Niet slecht voor een eerste eerste communiefeest. We missen wat ervaring om alles logistiek vlotjes te laten verlopen, maar lekker eten brengen kunnen we zeker wel. Wij zijn een topteam in de keuken…. en ver daarbuiten…. 🙂

IMG_1229

Voorlopig gaan we terug kokerellen in de comfortzone: op zaterdag 15 juni kan je ons treffen bij Oh’ Green in Zwijndrecht voor een Weber-BBQ-demo.

Menu communiefeest:

Amuses
Tomaat – basilicum – mozzarellaschuimpje
Cappuccino van bospaddenstoelen – truffelroom
Warmgerookte zalm – baharatcrème – zoetzure groenten

Voorgerecht
Ceviche van zeebaars  – avocado

Hoofdgerecht
Porchetta van Gloriusvarken – 3 structuren van romanesco – hasselbackkrieltjes – picklessaus

Dessert
Chocolade-muntplant – coulis van mango – potgrond

IMG_7619

3 Comments »

  1. Dag Katleen, dag Jan,

    Ziet er echt super uit, doe zo verder, we zijn trots op jullie !!!!

    Veel groetjes uit Gent

    Jürgen en René

  2. De kop is er af, zeggen ze dan. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel feestjes zullen volgen en dat jullie ware routiniers zullen worden. Top!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: