fbpx
Skip to content

Koksopleiding Spermalie – 4de jaar – les 1

Onze eerste rit naar Brugge voor deel 4 van onze koksopleiding aan Hotel-en Toerismeschool Spermalie was er eentje met verkeershinder en parkeerproblemen. We waren langer dan 2 uur onderweg en arriveerden een half uur te laat in de eerste les. Zucht!

De nagelnieuwe professionele keuken, de overvloed aan Thermomixen, Röners, snelvriezers, ijsmachines, vacuümmachines, inductievuren, snijmachines en zelfs een warmtebrug maakten meteen veel goed. Het economaat is hier een goed georganiseerde mini-Delhaize mét bediening en voor verse kruiden loop je gewoon even de tuin in…. Dit is het walhalla voor iedere hobbykok.

Onze nieuwe chef heeft op jonge leeftijd al een impressionant palmares. Zo hoort hij bij het clubje van “Jong Keukengeweld” en runt hij een eigen restaurant dat van Gault&Millau een score van 12/20 kreeg. Ook in de Michelingids lezen we lovende woorden voor Cuisine Kwizien. Aan enthousiasme om zijn kookpassie door te geven, is er duidelijk geen gebrek.

Chef Steven had voor de eerste les meteen een fijne opdracht bedacht. We kregen een mysterybox vol ingrediënten waarmee we zelf aan de slag konden. Het resultaat waren deze 2 bordjes:

Op vel gegaarde griet, venkelpuree, gegrilde tomaten, koud gemarineerde venkel, tempura van courgettebloemen en beurre blanc

IMG_5267

 

Quatre-quart-gebakje met panna cotta van chocolade, coulis van aardbei en mascarpone-vanille-ijs

IMG_5279

 

 

 

 

1 Comment »

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: