fbpx
Skip to content

Meliefste kookt, ik geniet…

IMG_0766Mocht ik ooit een eigen restaurant beginnen, dan zou het nooit in mij opkomen om het naar mijn eigen familienaam te noemen. Als je Thijs Meliefste heet, ligt dat anders natuurlijk. šŸ™‚

Meliefste” is een waanzinig lekker restaurant gelegen bij het Veerse meer. Hier worden al je zintuigen geprikkeld. Je proeft de zee en je ruikt de versheid van de producten. Verrassende smaakbommetjes komen samen op ontroerend schone bordjes.

Het was trouwens op aanraden van chef RenƩ, die ons afgelopen jaar koksopleiding gaf, dat we dit culinaire pareltje ontdekten. Als een chef zo lovend kan vertellen over een restaurant, dan moeten we er heen.

Meliefste heeft een eerlijk prijskaartje. Je kan kiezen tussen een 4- tot 8 gangenmenu. Ga je voor het totaalpakket, dan betaal je 100 euro. Het wijnarrangement kost 7,5 euro per glas en je kiest zelf wanneer je je Ā gerechtje met een aangepast glas laat begeleiden. Aangepaste sappen kosten 5,50 euro.

Bij Meliefste ervaar je een smaakbeleving die elke euro waard is.

 

Amuses:

  • Gebrand brood, oude kaas
  • Groene asperge, lamsvet
  • Tartelette, roggebrood, doperwten
  • Cornet, zeebaars
  • Donut, ansjovis, haring
  • Zeeuwse zomer oester

 

 

 

Gerechtjes:

  • Makreel, wei, rooie sien
  • Zeebaars, zwarte olijf, basilicum
  • Rode mul, wortel, onrijpe aardbei
  • Tongschar, prei, beurre blanc
  • Lam, gnocchi, bieslook
  • Holsteiner entrecĆ“te, zoetzure ui
  • Honing, bijenwas, vlierbloesem
  • Aardbei, aalbes, braamboos

 

 

 

Versnaperingen bij de koffie

 

 

Geef een reactie