fbpx
Skip to content

BBQ-tijd! Kabeljauw gegaard op laurier en Cornet met een gegrild venkelslaatje

IMG_4385Onze goesting om te koken reikt verder dan onze eigen keuken, dat vertelden we al eerder. Zo geeft Zonder Zeste tegenwoordig bbq-demo’s voor Weber. Leuk om mensen die zin hebben in barbecueën te inspireren met eenvoudige tips & trics.

Natuurlijk wil je tijdens een gezellige bbq-avond zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je gasten, maar je wil ook iets verrassend op tafel brengen. De recepten die tijdens de Horta Barbecuedag van afgelopen zaterdag gebracht werden zijn daarvoor ideaal. In de winkel was dit kabeljauwreceptje alvast een groot succes. Als je een demo bij de Horta in je eigen dorp mag geven, dan wordt het helemaal leuk. Je buren wegwijs maken in het grillen en helpen bij de keuze van een gepaste bbq, dat zorgt voor nog meer fun!

Voor 4 personen:

  • 4 kabeljauwhaasjes van 200 gr
  • Een volle ovenschaal lauriertakken
  • 1 Cornet
  • 2 venkels
  • 50 ml sojasaus
  • 1 dl sushiazijn
  • 1 dl kamillethee
  • 2 el geroosterd hennepzaad
  • 2 el gedroogde veenbessen
  • 2 el fijn gehakte koriander
  • 2 el fijn gehakte bieslook
  • 1 Granny Smith appel
  • Citroensap

IMG_0678

  1. Snij de venkel in lange dunne reepjes, wrijf in met olijfolie en grill een 10-tal minuten in een grillkorf.
  2. Maak een vinaigrette van sojasaus, mirin, sushiazijn en kamillethee. Meng het hennepzaad, de veenbessen en de gehakte koriander en bieslook er door.
  3. Snij de appel in fijne frietjes, besprenkel met citroensap om niet te verkleuren en meng onder de gegrilde venkel.
  4. Neem een vuurvaste schotel en bedek de bodem met flink wat takken laurier.
  5. Overgiet met een Cornetbiertje.
  6. Leg de kabeljauwfilet op de laurier en kruid met peper en zout.
  7. Zet de visschotel in een gesloten bbq gedurende 15 min op 200 gr.
  8. Werk de venkel-appel-salade af met de vinaigrette en serveer bij de visfilet.

1 Comment »

  1. Big up uit een fan van jullie balleke in kokosnut melk, rietsuiker, …
    Jullie hadden gepraat over die recept maar wij konden niet de hele zondag staan bij jullie stand naast Gamma Londerzeel ; Mooie Website !! Big succes !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: