fbpx
Skip to content

Gegrilde venkel met citroenvinaigrette, pistachenootjes en Parmezaanse kaas

89014942 - fresh raw organic florence fennel bulbs, close up on wooden table

Sinds mijn deelname aan Grillmasters maak ik veel meer groenten op de bbq klaar. Mooie bordjes en lekkere sidedishes vond ik altijd al super belangrijk, maar niet alles hoefde van het vuur te komen. Gegrilde groenten zijn echter bijzonder lekker en met marinades en vinaigrettes kan je eindeloos combineren en verrassende smaken op tafel brengen.

Ik deel graag een receptje van gegrilde venkel met een citroenvinaigrette, pistachenootjes en parmezaanse kaas. Het is een zeer eenvoudig, maar top bijgerechtje.

  • 8 lepels olijfolie
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • 1 el vloeibare honing
  • Peper en zout
  • Peterselie
  • Schilfers Parmezaanse kaas
  • 50 gr pistachenootjes
  • 2 venkels

IMG_0654

  1. Meng de olie met de citroenzeste en het citroensap en kruid met peper en zout
  2. Snijd de venkels op de mandoline in dunne plakken (3 à 4 mm). Zorg dat de plakjes bij de wortel samen blijven.
  3. Bevochtig met de helft van de citroenolie.
  4. Gril de venkel op indirect vuur.
  5. Werk de overige citroenolie af met de honing en fijn versneden peterselie.
  6. Hak de pistachenootjes fijn;
  7. Snijd schilfers van de Parmezaanse kaas.
  8. Overgiet de gegrilde venkel met de olievinaigrette en werk af met pistachenootjes en parmezaanse kaas.

IMG_0651

 

 

 

 

Geef een reactie