fbpx
Skip to content

Praline van ganzenlever op een gel van porto

Dit glaasje met een praline van ganzenlever op een gel van rode porto is een smaakbom om “u” tegen te zeggen. En neen, je hoeft geen held in de keuken te zijn om deze verrassende amuse te bereiden.

IMG_3567

 

Voor de praline

  • Ganzenleverterrine
  • Pistachenoten
  1. Rol voor iedereen 1 balletje ganzenlever van max. 2 cm diameter en bewaar in de koelkast.
  2. Paneer op het laatste moment met veel fijngehakte pistachenoten en zet direct terug in de koelkast.

 

Voor de gel van porto

  • 4 blaadjes gelatine (Opgepast, in de horeca wordt gewerkt met blaadjes van ongeveer 3,2 gram. De blaadjes in de gewone winkels wegen maar 2 gram. Voor dit recept heb je dus ongeveer 12,8 gram nodig).
  • 150 gr rode porto
  • 50 gr kippenbouillon
  • 15 gr suiker
  • Zout
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Warm de porto op met de kippenbouillon, suiker en zout.
  3. Los hierin de uitgeperste gelatine op.
  4. Giet uit op een plateau en laat opstijven in de koelkast.

 

Afwerking

  • Tuinkruiden (bv. kervel)
  1. Hak de gelei fijn met een groot mes en dresseer met de gepaneerdeganzenlever in een koud potje.
  2. Garneer met tuinkruiden en een cocktailprikker.

 

Hapjes - Ganzenleverballetje : pistachenoten : portogelei

1 Comment »

Geef een reactie