fbpx
Skip to content

Glaasje met zongedroogde tomaat en espuma van mozzarella

Hapjes - Tomaat : mozarella een beetje anders

Tomaat-mozzarella is sowieso een geslaagde combinatie van zomerse smaken. Gebruik zongedroogde tomaten en maak een schuimpje van de mozzarella en je glaasje krijgt en meerwaarde waar je gasten gegarandeerd blij van worden.

Voor 10 glaasjes:

Espuma van mozzarella

  • 1 blad gelatine (Opgepast, in de horeca wordt gewerkt met blaadjes van ongeveer 3,2 gram. De blaadjes in de gewone winkels wegen maar 2 gram. Je hebt hier dus 3,2 gram nodig)
  • 80 gr volle melk
  • 120 gr room
  • 1 citroen
  • 75 gr mozzarella
  1. Week het gelatineblad in koud water.
  2. Warm de melk op met 80 gr van de room (hou 40 gr apart) en de zeste van 1 citroen. Kruid met peper en zout maar laat niet koken.
  3. Doe de mozzarella in de blender, giet de warme melkroom erbij en mix fijn.
  4. Warm de overige 40 gr room op en los de uitgeperste gelatine hierin op.
  5. Breng de mozzarellamengeling en de gelatineroom in 1 pot en meng. Gelatine mag je niet mixen, vandaar dat je die apart moet oplossen. Kruid af met peper en zout. Giet door een fijne zeef.
  6. Vul de espumafles met de volledige mozzarellamengeling en bewaar in de koelkast.

 

Tomatenpesto

  • 30 gr pijnboompitjes
  • 300 gr halfgedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 20 gr geraspte parmesaanse kaas
  • Olijfolie
  1. Rooster de pijnboompitjes in een tefalpannetje zonder vetstof.
  2. Hak de tomaten, de pijnboompitjes, de basilicum en meng met de geraspte kaas.
  3. Smaak af met peper en zout en voeg nog een beetje olijfolie toe.

 

Krokantje van brood

  • Voorgebakken stokbroodje
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  1. Stop het stokbrood even in de diepvriezer en snijd flinterdunne plakjes op de snijmachine.
  2. Bestrijk met olijfolie, bestrooi met een beetje zeezout en bak op een bakpapiertje in een oven op 150°C lichtbruin.
  3. Dresseer een quenelle tomatenpesto in een glaasje, werk af met de espuma van mozzarella en een krokantje van stokbrood.

1 Comment »

Geef een reactie