fbpx
Skip to content

Gerookt vanille-ijs met BBQ-ananas

Wij zijn dol op barbecueën en zelfs onze dessertjes komen soms van de barbecue. We delen graag een receptje van gerookt ijs met gegrilde ananas. Dit is een zomers topdessertje.

Gerookt ijs:

  • 5 dl volle melk
  • 5 dl room
  • 2 vanillestokjes
  • 8 eidooiers
  • 250 gr suiker
  1. Meng de melk en de room.
  2. Rook dit mengsel op appelhout gedurende 6 minuten bij een temperatuur van 90°C.
  3. Voeg de opengesneden en uitgehaalde vanillestokjes toe.
  4. Klop een ruban van de eidooiers en de suiker.
  5. Warm de room-melk massa op tot net onder het kookpunt en giet die op de ruban.
  6. Giet alles terug in een kookpot en laat vaneren (al roerend opwarmen tot 80°C)
  7. Giet door een fijne zeef en koel af op ijswater.
  8. Draai tot ijs in de ijsmachine.

19695010_m.jpgGegrilde ananas

  • 1 ananas
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 5 st steranijs
  • 5 kruidnagels
  1. Schil de ananas en zorg ervoor dat alle ogen goed verwijderd zijn.
  2. Steek de harde kern uit.
  3. Vul de holte in het midden met de kruiden. Kruidnagels en steranijs kan je aan de buitenkant inprikken.
  4. Gril de ananas op de BBQ bij 140°C tot hij mooi bruin en gaar is. Dat duurt ongeveer een uur. Rol om de 10 min een beetje om.

 

Afwerking

  1. Verwijder de kruiden uit de ananas en snijd in mooie stukken. Serveer bij een bolletje gerookt ijs en werk af met bv. een paar druppels mango gel.

P1030188

1 Comment »

Geef een reactie