fbpx
Skip to content

Cappuccino van grijze garnaal

Als je ongepelde garnalen in huis haalt, maak dan meteen een fond van de schalen en bewaar die in de diepvriezer. Zo is de helft van het werk al geleverd om deze heerlijke cappuccino van grijze garnaal op tafel te toveren.

Voor de bisque

  • 500 gr ongepelde garnalen of 1 kg schalen van garnalen (te koop in de horeca-groothandels)
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • Cognac
  • 100 gr tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Cayennepeper
  • 1 dl witte wijn
  • 2 liter visfumet
  1. Reinig de wortel, de ui en snij grof.
  2. Doe de ongepelde garnalen of de schalen in een grote kom met olijfolie en laat 15 min. op een zacht vuurtje uitzweten.
  3. Voeg de grof gesneden groenten en fijngesneden look toe, laat nog eens 15 minuten meestoven.
  4. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe.
  5. Flambeer met de cognac, blus met de witte wijn en voeg de visfumet toe.
  6. Laat het geheel zachtjes koken onder deksel gedurende 30 min.
  7. Giet alles door een puntzeef en duw goed uit.
  8. De bisque kan je gerust invriezen en pas ontdooien voor gebruik.

 

Afwerking

  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • 1 dl licht opgeklopte room
  • Peper en zout
  1. Breng de bisque opnieuw aan de kook.
  2. Breng op smaak met peper en zout en een scheut(je) cognac.
  3. Giet de soep in glaasjes of kommetjes en verdeel er de garnaaltjes over.
  4. Werk de soep af met een laagje licht opgeklopte room.

Soep - Cappuccino van kreeft : Ricardschuim

1 Comment »

Geef een reactie