fbpx
Skip to content

Vinto in Kruishoutem, (h)eerlijke eenvoud

Als er ten huize Zonder Zeste ronde getallen gevierd worden, hoort daar lekker eten bij. Onze familie en vrienden hebben die boodschap heel duidelijk begrepen en voor een 50 die op de valreep in 2017 gevierd werd, werden we uitgenodigd voor een middaglunch bij Vinto in Kruishoutem. Chef Karel Van Oyen behoort tot het clubje van “Jong Keukengeweld” en hoewel wij niet meer tot de doelgroep van dit initiatief horen, laten we ons toch graag verwennen door de eigentijdse, frisse en verrassende creaties van jong talent.

Vinto00014Het certificaat van Spermalie aan de ingang van Vinto maakte indruk op ons. Natuurlijk is er meer nodig dan een goede opleiding om een voortreffelijke chef te worden, maar voor ons heeft dit plaatje absoluut een meerwaarde.

Er hangt een zeer gemoedelijke sfeer in dit gezellige huis en de bediening gebeurt door een sympathiek en alweer jeugdig team. Op een vlotte en ongedwongen manier word je prima geïnformeerd over de wijnselecties van sommelier Pieter Fraeyman. Je voelt je hier meteen op je gemak en zo hebben wij het graag.

We kozen voor het 5 gangenmenu mét de optionele truffel en we kregen maar liefst 14 (veertien!) pareltjes van bordjes vol smaakbommetjes. In de Gault Millau gids krijgt Vinto een voortreffelijke waardering van 15/20. Een Michelinster lonkt, zoveel is zeker!

 

Geef een reactie