fbpx
Skip to content

Pakjes van venkel en tongfilet, gegaard in een sausje van sinaasappel, gember en soja.

Ben je op zoek naar een eenvoudig maar hartig en warm voorgerechtje dat je helemaal kan voorbereiden voor je gasten er zijn? Dit pakketje van tongfilet en venkel is er zo eentje. Ben je handig in het zelf fileren van een tong, dan wordt je gerechtje goedkoper. Het geeft ook meer voldoening in de keuken en van het afval kan je snel een visfumet maken. Heb je die handigheid niet, dan koop je beter tongfilets. Zolang je producten kraakvers zijn, is dit gegarandeerd een succesvol receptje.

26195155_10211031848693972_1919335995_o

Ingrediënten voor 16 pakketjes

  • 5 venkelknollen
  • 5 duimpjes verse gember
  • 6 sinaasappelen
  • 1,5 dl olijfolie
  • 6 el sojasaus
  • 4 tongen of 16 tongfilets
  • Groen van de venkelknollen

IMG_0323

  1. Snijd de venkel in kleine stukken en stoom deze ongeveer 10 min. De venkel hoeft niet gaar te zijn. Omdat de pakketjes nog terug in de oven gaan, kan je best niet te lang stomen.
  2. Rasp de schil van 2 sinaasappels tot zeste en pers de 6 sinaasappels uit.
  3. Rasp de gember fijn.
  4. Meng de olijfolie, sojasaus, gember en het sinaasappelsap.
  5. Leg 16 vierkante stukken bakpapier klaar en leg daarop de venkel. Bevochtig met 1 el saus. Snijd de tongfilets in 2 en leg 1 filet per pakketje.
  6. Kruid met een beetje peper en voeg nog 1 el saus toe.
  7. Strooi hierover een beetje zeste van sinaasappel.
  8. Plooi de pakketjes goed dicht met minstens een dubbele laag bakpapier. Knoop de pakketjes dicht als een snoepje. Zorg dat ze goed gesloten zijn, zodat de vis kan garen en niet uitdroogt.
  9. Gaar de pakketjes in ongeveer 10 min in een oven van 180 graden.
  10. Leg de pakketjes op een bord en knip ze open met een schaar. Werk af met de groene venkelblaadjes en serveer er de overgebleven saus bij.

IMG_0325

Geef een reactie