fbpx
Skip to content

Courgettesoep met pladijssliertjes en pistou.

Ik ben een liefhebber van soep. Het is een heel dankbaar gerechtje. Het is zo eenvoudig te maken dat het niet kan mislukken en mits een creatieve toets maak je van de simpelste soep een feestelijk tussengerecht. Zo maakten we afgelopen zaterdag courgettesoep. Door rauwe pladijssliertjes in het bord te laten garen in de kokende soep krijgt deze soep al een meerwaarde en een vleugje pistou (= pesto zonder pijnboompitjes) maakt het helemaal af. Voor de foto had een eetbaar bloempje ook nog wat extra’s kunnen bieden, maar dat heb ik niet gevonden.

IMG_2164

Voor 8 personen

Courgettesoep:

  • 4 courgetten
  • 2 uien
  • 2 preiwitten
  • Boter
  • 2 liter visfumet (je kan blokjes of poeder gebruiken, maar een zelfgemaakte visfond zal altijd een meerwaarde geven)
  1. Spoel de uien, de courgetten en het preiwit.
  2. Schil de helft van de courgetten.
  3. Snijd de groenten grof en sueer in boter.
  4. Bevochtig met de visfumet en laat 20 min zachtjes sudderen.
  5. Mix en breng op smaak met peper en zout.

 

Pladijssliertjes:

  • 500 gr pladijsfilet
  1. Snij de filet in fijne reepjes en kruid met peper en zout.

IMG_2158

Pistou:

  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 bosje basilicum
  • 50 gr parmezaan
  1. Mix de look en de basilicum met de olie en voeg tot slot de parmezaanse kaas toe.
  2. Mix tot er een gladde saus ontstaat.

 

Afwerking:

  1. Leg in ieder bord een paar sliertjes pladijs. Overgiet met de kokende courgettesoep en werk af met een lepeltje pistou.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie