fbpx
Skip to content

Oesters op de barbecue

Mijn zoon mag de Joy Charcoal Stove een dure emmer noemen, ik ben nog steeds heel tevreden over deze compacte mobiele lichtgewicht barbecue. Ik moet toegeven dat hij als kacheltje in deze gure herfsttemperaturen tekortschiet, maar hij bezorgde ons gisteren wel een heerlijke lekkernij die in een mum van tijd klaar was.

IMG_1838

We hadden in de namiddag met een dagpasje een bezoek kunnen brengen aan ISPC, een horecahandel waar, zonder dat pasje, enkel professionelen kunnen kopen. Het was verdomd moeilijk om uit het enorme aanbod een lekkernij te kiezen voor ‘s avonds. We kozen voor een kistje platte Zeeuwse oesters. Hoewel ik vind dat een oester geen extra’s hoeft en perfect rauw gegeten kan worden, kan ik evenzeer genieten van een gegrild exemplaar.

IMG_1848

We hadden 2 verschillende smaakmakertjes.

Oester met pijpajuin

  • Oesters
  • Goede olijfolie
  • Pijpajuintje
  • Limoen
  • Peper
  • Zout
  1. Open de oesters.
  2. Leg wat fijngesnipperde pijpajuin op de oester.
  3. Giet er enkele druppels olijfolie over.
  4. Leg de oesters op de barbecue tot het vocht begint te pruttelen.
  5. Werk aan tafel af met een beetje limoensap, peper en zout.

 

Oester met gember en aalbessen

  • Aalbessengelei
  • Geraspte gember
  • Mirin
  • Sojasaus
  • Sushiazijn
  1. Open de oesters.
  2. Leg wat geraspte gember op de oester.
  3. Druppel wat mirin, sojasaus en sushiazijn over de oester en de gember.
  4. Werk af met een mespuntje aalbessengelei. Je kan dit ook doen met aardbeienconfituur, bosbessengelei,…
  5. Leg de oesters op de barbecue.  Zodra het oestervocht begint te koken, zijn ze klaar.

Ik kan je verzekeren dat het zalige mondvermaakjes zijn waar je zelfs mensen die geen fan zijn van oesters mee kan verrassen.

 

 

Geef een reactie