fbpx
Skip to content

EnJOY de rock & roll barbecue!

Onlangs had ik het genoegen om met een select vriendengroepje een bezoek te brengen aan Atelier 833 in Merelbeke. We werden er ontvangen in hun kraaknette professionele keuken en mochten proeven van hun Japanse topproducten. Deze “Chef’s Secret Ingredients” smaken zo verrassend en werken echt inspirerend. Je proeft het Oosten en probeert smaken een plaats te geven in de gerechten die in je eigen hoofd zitten. Limoensap mag dan al een goed alternatief zijn voor yuzu, het proeft zo Europees. Met yuzu kan je een druppel Japan toevoegen en wordt je gerechtje zoveel intenser. Ik kreeg een creatieve boost van het smaakpalet dat we hier aangeboden kregen en zou er graag meer over leren.

In een aparte showroom staat een volledig assortiment Big Green Eggs en toebehoren uitgestald. Dit is het paradijs voor barbecueliefhebbers.

IMG_1291En… je kan er ook terecht voor een Joy Charcoal Stove. Dat is een lichtgewicht barbecue gemaakt van gerecycleerd aluminium en gebaseerd op een model van 150 jaar oud uit de Filippijnen. Een barbecue met een verhaal, hij ziet er goed uit, hij kan tegen een stootje, je kan hem overal mee naartoe nemen,… een echte rock & roll barbecue! Ik had er deze zomer al eens kunnen op koken en hij had toen mijn hart al gestolen. Als je echt wil genieten van het buitenleven tijdens het barbecuen, dan moet je ook van je terras weg kunnen en hiervoor is de Joy ideaal. Tof ook om hem naast je Big Green Egg te zetten zodat je nog wat extra bijgerechtjes kan bereiden op een andere temperatuur, zonder dat je even in de keuken moet verdwijnen. Wat mij betreft een hebbeding waar we volop van gaan genieten. Hij geeft zoveel warmte dat je hem na het grillen perfect kan laten staan als warmtebron of kacheltje. Heerlijk!

Ik wist dat ik er thuis mee zou scoren, dus kocht ik een exemplaar met een rooster van 30 cm doorsnede (die heet large, maar extreem groot is die zeker niet) voor 139 €. Wat ons betreft moet de barbecuebeleving niet stoppen omdat het herfst of winter wordt. Ons kacheltje lonkt, het experimenteren kan beginnen.

37925964_l

Geef een reactie