fbpx
Skip to content

Koksopleiding Spermalie – 3de jaar – les 1 – De eerste les

 

Een nieuw schooljaar betekent voor ons ook een nieuwe jaargang van onze koksopleiding aan Spermalie. Op donderdagavond trekken wij naar Gent om er samen met 16 gepassioneerde hobbykoks een driegangenmenu te koken en samen te eten.

876ECDFE-E0CF-4696-A201-174C352391E4

Het voelde gisteren echt zoals 1 september uit mijn jeugd: een nieuwe chef, een hoop vertrouwde gezichten, een paar wegblijvers en een paar nieuwe klasgenootjes. De thema’s voor dit jaar zijn vis- en streekgerechten. Onze chef is een man die met heel veel enthousiasme zijn kennis weet door te geven en dat vind ik bijzonder fascinerend. Iedere week probeer je iets nieuw en leer je iets bij.

D55BF069-CADC-45EB-AF61-6AF9094B106C

We fileerden een griet tot mooie filetjes, we vulden courgettebloemen met een lekkere venkelrisotto en klopten een mooie hollandaisesaus. Het dessert was ijs van mascarpone met citroen en aardbei, maar dan een beetje anders.

De toon is gezet!

C521A953-111E-485D-9C6A-C581D83FEE37

1 Comment »

  1. Hmm, de chef weet nog niet hoe blij hij mag zijn met het geschenk op het einde van het jaar. Ik zou blij zijn om zelf zo’n exemplaar te bemachtigen. Dus volg aub alle lessen hé.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: