fbpx
Skip to content

Auberginetaartje met tomaat en parmezaanse kaas

IMG_0541Ik moet mijn bevindingen over smaakloze aubergine herzien na de bereiding van dit heerlijke gegrilde taartje van aubergine, tomaat en parmezaanse kaas. Met een stukje brood erbij is het zelfs een volwaardig vegetarisch gerechtje.

Ingrediënten voor 5 taartjes:

  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • verse oregano
  • verse basilicum
  • tomatenpuree
  • 3 sjalotjes
  • 1 lookteen
  1. Snijd de sjalot in zeer fijne brunoise.
  2. Snijd de lookteen zeer fijn.
  3. Emondeer de tomaten en snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Snijd enkele takjes oregano en een paar blaadjes basilicum fijn.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een pan en stoof de sjalot, look en oregano zachtjes.
  6. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe en laat samen 5 minuten sudderen. Werk af met de blaadjes basilicum.
  7. Snijd de aubergine horizontaal in schijven van ongeveer 1 cm dik. Vet deze rijkelijk in met een mengsel van goede olijfolie, peper en fleur de sel.
  8. Gril de aubergineschijven kort op de barbecue.
  9. Leg enkele schijven op een pizzasteen, bedek met de tomatenpuree en bestrooi met parmezaanse geraspte kaas. Leg een volgende schijf en herhaal dit met 3 à 4 schijven.
  10.  Sluit af met tomatensaus en kaas.
  11. Plaats de taartjes in de Big Green Egg (of een andere bbq) en bak verder gedurende 20 minuten.

68AAE77A-1325-4AB9-B49B-DFAE4F7E2705

 

 

1 Comment »

Geef een reactie