fbpx
Skip to content

Osteria Francescana, een cadeau om nooit te vergeten

IMG_0306Een tijdje geleden bekeken wij de Netflix-reportage The Chef’s Table over sterrenchef Massimo Bottura. We waren diep onder de indruk van de schoonheid, de humor, de creativiteit en de onovertroffen culinaire talenten van deze mooie mens. Massimo Bottura is de chef van het 3-sterrenrestaurant Osteria Francescana, vandaag de nummer 2 op de wereldranglijst volgens The San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine. Tot voor enkele weken was Osteria Francescana zelfs de nummer 1.

Omdat Zonder Zeste in 2017 een hele reeks ronde getallen te vieren heeft (2x iets met 50 en 1x iets met 25, maar dit geheel ter zijde šŸ™‚ werden we door onze kinderen Ć©n onze familie getrakteerd op een lunch bij Osteria Francescana. Soms komen dromen uit…. en zo vertrokken wij vorige week naar het idyllische Modena in ItaliĆ«.

Op de website van Osteria Francescana staat:

Our kitchen is not a list of ingredients or demonstration of technical abilities. It is a narration of the Italian landscape and our passions.
Cooking is a collision of ideas, techniques, and cultures. It is not mathematical. It is emotional.

Eigenlijk is daarmee alles gezegd.

We werden sprakeloos van zoveel emotie op een bord.
Er was humor (Better than popcorn, Oops I dropped the lemon tart, Camouflage pigeon,…) maar ook schoonheid bij het legendarische bordje “Five ages of Parmigiano Reggiano in different textures and temperatures” dat uit 2 ingrediĆ«nten bestaat: parmigiano en tijd….

4043FFE9-F19E-4EF9-B1FC-97E21510412A

Je proeft ook de Italiaanse roots van Massimo Bottura in alles.  De geur van de zee wordt aan tafel toegevoegd door een parfum van zeewater en zeewier over de Insalata di Mare te sproeien. Het was allemaal zo overweldigend bijzonder.

 

Emotioneel worden van een bord eten, het is een geweldige ervaring die we hier beleefd hebben.DSC01140 De chef kwam persoonlijk een praatje maken en was gecharmeerd door onze oprechte complimenten. “Give these gasts something special”, hoorde we hem zeggen, waarop een ober een ferm stuk parmigiano en een flesje aceto balsamico bracht. We laten de parmigiano regiano nog wat rijpen voor we hem aansnijden en de aceto balsamico krijgt een bijzonder plekje in onze keuken.

Gelukkig stopt de beleving ook niet wanneer je het laatste gerechtje hebt geproeft. Ons dagje Osteria Francescana heeft een welverdiende plaats ingenomen in onze eigen top van mooiste belevenissen.

IMG_0498

A87D6A2B-C5CE-494A-ACE4-721A2AB675DF

1 Comment »

Geef een reactie