fbpx
Skip to content

De Locos Tapas

DSC00213We zijn op vakantie in Alozaina, een klein dorpje in Andalucia. We hebben het getroffen in ons vakantiehuisje met een barbecue met uitzicht op de bergen. Maar, we gaan ook graag op zoek naar een lekkere tapasbar of bistro. Zo zochten we een tapasbar in Ronda. “De Locos Tapas” trok onze aandacht omdat wij thuis een Tolling Retriever hebben die luistert naar de naam Loco, maar dat is natuurlijk een foute reden om je keuze te bepalen.

De reviews op Tripadvisor en Yelp bleken gelukkig ook zeer veelbelovend. De Locos Tapas is een super kleine tapasbar waar je zonder aanbevelingen nooit spontaan zou binnen stappen. Binnen stappen is trouwens vrijwel onmogelijk. Er staan 6 tafeltjes voor 4 personen op straat en dat is het.

Binnen heb je een ietwat groezelige plek waar gekookt wordt. Een trap brengt je naar een kamertje waar wellicht in de winterperiode een 15-tal plaatsjes gecreëerd worden. Van een toiletbezoek word je niet vrolijk, de bril is afwezig, de kraan pruttelt en een blik in een golvende zilveren plaat, die hier spiegel genoemd wordt, bezorgt je een weinig flatterend beeld. Maar….we zijn niet gekomen om ons te nestelen in een fantastisch interieur. We komen om lekker te eten.

We bestelden een uitgebreide selectie van het aanbod en werden bij het eerste tapasbordje al overdonderd. Hier betekent tapas niet een bordje met een olijf, een kaasje of een stukje salami. Neen, hier zijn tapas mooi gedresseerde mini gerechtjes met fijne producten en verrassende smaken. Een bordje met een tataki van tonijn werd afgewerkt met een wasabi-ijsje, de carpaccio kreeg een vleugje parmesan-ijs. Gerookte sardines smaakten heerlijk met een zoete dressing van cavaillon.

Artisjok werd gecombineerd met geroosterde ham en een kwartel spiegeleitje. Er was een tartaar van Sint- Jacobsnootjes en een heerlijk stukje pure ganzenlever. De gerookte eend was afgewerkt met zeste van sinaasappel en de ceviche van zeebaars was delicieus. Ceviche is trouwens niet echt een bereiding die je in dit soort bar op je bord verwacht. Een mini-hamburgertje met bijhorende mini frietjes was te schattig om op te eten en een vogelnestje van kwarteleitjes was te mooi om op je vork te prikken.

Het leven in Spanje is goedkoper dan in België, dat merk je ook als je hier naar de supermarkt gaat, maar van het prijskaartje dat we betaalden voor deze uitgebreide menu voor 4 personen kan je alleen maar blij worden. We betaalden 123€ voor 25 tapas en 13 consumaties wijn en frisdrank. Deze plek is een aanrader voor foodies, maar reserveer je plekje want toeristen vinden ook de weg dankzij social media en de plaatsen zijn zeer beperkt.

Hier wordt gekookt met liefde voor het vak, dat zie je aan de prachtige bordjes en dat proef je. Al de rest is bijzaak.

 

Geef een reactie