fbpx
Skip to content

Big Green Egg Flavour Fair 2017

IMG_0087We zijn terug thuis van het paradijs voor BBQ-liefhebbers: de Big Green Egg Flavour Fair. Op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in het Nederlandse Beesd organiseert Big Green Egg jaarlijks een demodag waar restaurants, chefs, foodclubs, hotelscholen,… komen koken op de Big Green Egg. Dat de Big Green Egg veel meer is dan een gewone barbecue wisten we al. Het is het ideale hebbeding om buiten te koken. Naast slow coocking kan je hem ook inzetten voor show coocking. Getuige daarvan was vandaag restaurant Woods dat een sabel en een speciaal manchet liet ontwikkelen waarop een stuk versneden varkensnek of procureur geregen werd. Ik dacht even dat we in de kosten gingen vallen maar de sabels bleken uitverkocht toen we aankwamen. 🙂 (noot van Jan: gelukkig kan je dat ook online bestellen dus stttt, we vallen in de kosten).

IMG_0089

Sterrenrestaurant De Librije staat er naar jaarlijkse gewoonte met een pop-up restaurant. Als je geluk hebt kan bij De Librije genieten van een volledig menu dat door hun barbecuechef Ralph De Kok geserveerd wordt. Wij hadden dit jaar helaas geen geluk. Maar Ralph De Kok verzorgt ook kleine gerechtjes bij de vegetarische tent. Gepofte biet met artisjok, yuzycrème en gerookte eidooier is er eentje van zijn hand. Hij is trouwens lang niet de enige chef met een creatief, vernieuwend of gedurfd recept. Er zijn 150 eetstandjes voor 4000 gasten. Roger Van Damme steelt de show op het groot podium dat hier “the Master Class” heet. Je vindt op deze Flavour Fair absoluut je gading en je proeft er zeer zeker ook iets verrassends lekker dat je niet zelf zou bedenken.

PartyZ maakte een pastrami van stuisvogel. Hiervoor werd een volledige struisvogelbout van 28 kilo op de Big Green Egg gegaard. Traag gegaarde rundertong had een vreemde structuur maar smaakte heerlijk. Naanbrood met pulled prei, peulensalade en yoghurtdressing was een heel apart vegetarisch hapje.

Wat ons meest bekoorde was een gerookte oester met een asperge crème fraîche, die geserveerd werd door De Oestercompagnie.

IMG_2730

Bij de uitgang krijg je nog een kookboek dat de recepten van deze culinaire dag bundelt. Hiermee hebben we alvast een leidraad die uitnodigt om thuis aan de slag te gaan.

Het belooft een lekkere zomer te worden.

IMG_2728

 

Geef een reactie