fbpx
Skip to content

Koksopleiding Spermalie – 2de jaar – les 32 – De laatste les

Afgelopen donderdag was een bijzondere kookavond bij Spermalie. We werden verwacht op onze vertrouwde stek in de Tweebruggenstraat in Gent voor de laatste kookles van dit schooljaar.

kookboekNormaal koken we met een groepje van 16 een 3-gangenmenu dat we samen eten, maar voor de laatste les was iedere groep verantwoordelijk voor 1 gerecht dat voor 65 personen geserveerd werd. Onze groep tweedejaarsstudenten mocht het hoofdgerecht bereiden en dat ging wonderbaarlijk vlotjes. Met 16 personen koken voor 65 man, dat is een grote luxe natuurlijk. Voor de gelegenheid was er zelfs een afwasploegje ingezet zodat die taak alvast uitbesteed kon worden.
Het werd een gezellig afscheid met allemaal bijzonder fijne mensen die mekaar door hun passie voor koken en lekker eten gevonden hebben. Deze zomer spreken we zeker af op een fijne eetgelegenheid. Isabeau opent een zomerbar, Apéro Château. Onze chef van vorig jaar opende onlangs een bistro Baselic en op een foodfestivalletje zoals de Big Green Egg Flavour Day zijn wij ook allemaal graag te gast. We komen mekaar dus zeker ergens tegen.

Naar trouwe gewoonte (jaja, het wordt een traditie) schonken we onze chef een boek dat zijn recepten van het afgelopen jaar bundelt, met foto’s van alle bordjes die hij ons leerde maken en sfeerbeelden van onze kookvrienden in actie. Hij was er bijzonder blij mee en wij ook. Missie geslaagd!

Wij aten die avond:

Kreeft / carpaccio van tomaat

kreeft

Kalfsrib / morieljes / asperges / gerookte aubergine / gevulde wortel

Kalf

Aardbeien / kriek / citroenverbena

Dessert

Lekker!

Geef een reactie