fbpx
Skip to content

Opgelegde kerstomaatjes

Door kerstomaatjes op te leggen in olie kan je ze langer bewaren. Met dit eenvoudige receptje bekom je kerstomaatjes met een mediterane toets die je met een stokbroodje als hapje kan serveren. Uiteraard kan je deze tomaatjes ook serveren als bijgerechtje bij een stukje vlees of vis.

IMG_4805

  • 1 kg kerstomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 0,6 l extra vierge olijfolie (Je gebruikt best een betere soort met een zachte smaak. Die is wel wat duurder maar het smaakverschil is groot. Je kan de gebruikte olie die doordrongen is met de smaak van de tomaten en de kruiden hergebruiken voor een vinaigrette)
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • Peper en fleur de sel
  1. Leg de tomaatjes in een grote ovenschaal zodat ze niet op mekaar liggen.
  2. Versnipper de lookteentjes en meng ze onder de tomaten.
  3. Overgiet rijkelijk met olijfolie en kruid met peper, fleur de sel en rozemarijn.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Giet extra olijfolie in de schaal tot halfweg de kerstomaten.
  6. Verwarm de tomaten gedurende 40 min in een oven van 170° tot ze lichtjes krimpen.
  7. Vul een steriele wekpot met tomaten en olie en sluit goed af, zo kan je ze koel nog enkele weken bewaren.

 

Geef een reactie