fbpx
Skip to content

Chutney van kerstomaatjes

Met 6 kg kerstomaten doe je natuurlijk meer dan de bouillabaisse afwerken. Van 1,5 kg kerstomaten maken we een chutney. Een kruidig zoet tomatensausje dat wij als aperitiefhapje met een toastje eten, maar het is ook super lekker als bijgerechtje bij de bbq.

IMG_4782

Voor ongeveer 2 l chutney:

  • 1,5 kg kerstomaten
  • 4 zoete uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 gr bruine suiker
  • 8 el balsamico azijn
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • Snij de kerstomaten in 4
  1. Snipper de uien  en de knoflook fijn
  2. Stoof de tomaatjes met de uien en de look in een beetje olijfolie aan.
  3. Voeg de suiker en de balsamico toe en laat gedurende een haf uur onder gesloten deksel garen op een laag vuurtje.
  4. Na een half uurtje is er voldoende vocht om met open deksel nog een half uurtje verder te garen.
  5. Stamp de tomatenchutney met een stamper fijn.
  6. Als je de chutney in steriele wekpotjes stopt en ze gedurende 30 min verwarmt in een kom water op 90° zijn ze gepasteuriseerd en kan je ze maanden bewaren. Ongesteriliseerd kan je ze een week of twee in de koelkast bewaren.

 

 

 

 

`

 

 

Geef een reactie