fbpx
Skip to content

Tomaat mozzarella met een verfrissende toets

 

DSCF7980

Het belooft een stralende zomerdag te worden met temperaturen tot 30°.  Tijd voor een verfrissend hapje. We starten vandaag met een glaasje tomaat mozzarella dat we voor de gelegenheid opsmukken met een gratiné van tomaat. Uiteraard lukt dit met iedere tomaat, maar omdat ze op dit moment overal verkrijgbaar zijn en zo smaakvol zijn, kozen wij voor Coeur de Boeuf tomaten.

Voor 12 glaasjes (hou er rekening mee dat iedereen er gegarandeerd 2 wil 🙂

  • 8 Coeur de Boeuf tomaten
  • 400 gr mozzarella
  • 2 vellen nori
  • 1 teentje knoflook
  • Fleur de sel
  • Olijfolie
  • Zwarte peper van de molen
  1. Mix 4 tomaten in de blender met 1 teentje knoflook, peper en zout.
  2. Plaats het tomatensap in de diepvriezer gedurende een 3-tal uren en roer iedere 20 minuten tot je een gratiné bekomt.
  3. Snijd het vruchtvlees van de overige 4 tomaten in kleine blokjes en werk af met fijngesneden noriblaadjes, beetje olijfolie, fleur de sel en peper.
  4. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en meng hieronder de versneden basilicum, peper en zout.
  5. Vul de glaasjes met een laagje tomatenblokjes, een laagje opgewerkte mozzarella en werk af met een quenelle van tomatengratiné.

12463929 - tomato-mozzarella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie