fbpx
Skip to content

Een oven, een veiling, een bod,… hebbes!

Schermafbeelding 2017-05-03 om 16.36.22“Kan je eens uitkijken naar een betaalbare friteuse om in onze zomerbar te gebruiken?” vroeg Isabeau, een kookmaatje op Spermalie aan Jan. Het mag een vreemde hobby zijn, maar rondsnuisteren op internet op zoek naar leuke spullen die je voor een prikje op de kop kan tikken: wij doen dat graag. Op één of andere manier kent Jan zeer goed zijn weg op internet en slaagt hij er vaak in om koopjes op te sporen. In die zoektocht naar spullen voor iemand anders kom je natuurlijk wel eens in de verleiding om voor jezelf iets te kopen. Voel je hem al komen? 🙂

Jan belandde op een veilingsite van Moyersoen. Leuk en spannend tegelijk. Er wordt echt vanalles geveild, van hele horecazaken tot oldtimers, fitnesstoestellen, verlichting, meubelen, feesttenten, bureaumateriaal, … Iedere veiling wordt vooraf aangekondigd. Op het moment van opening kan je gedurende een aantal dagen bieden en wie tegen de sluiting het hoogste bod heeft geplaatst, kan het gekochte stuk komen ophalen.

En zo kwam Jan een professionele oven oven05tegen die vooral zijn aandacht trok omdat er bijna niet op geboden werd. Ergens begin je dan te twijfelen en vraag je je af waarom de prijs niet stijgt. Als het toestel stuk is of gebreken heeft, wordt dat gemeld op de veilingsite. Je kan dus eigenlijk niet zwaar bedrogen worden. Professionelen die een oven zoeken hebben een groter budget om hun apparatuur aan te kopen en particulieren die zo een gigantisch ding in huis willen plaatsen, zijn wellicht zeldzaam. De oven werkt bovendien op 400 volt en dat heeft niet iedereen in huis liggen, maar wij hebben dat gelukkig wel. Ik denk dat dat de verklaring is waarom de prijs niet omhoog ging.

Vaak zie je net voor sluitingstijd de prijs toch nog enorm stijgen. Ik had dus in de verste verte niet verwacht dat zijn bod van 3 dagen eerder niet overboden zou worden tot ik een mailtje ontving op het werk: “Oventje gekocht! :-):-)”

Voor 192€ , veilingkosten en taksen inbegrepen, zijn wij nu de trotse bezitters van deze oven, met onderstel uit roestvrij staal. Dat onderstel alleen kost minstens het driedubbele! En ja, wij zijn daar allebei keiblij mee.oven03

Op Spermalie koken we wekelijks voor 16 personen in een professionele keuken, maar als je thuis wil koken voor vrienden zit je al snel een beetje krap, vooral in keukenmateriaal. Professionele kooktoestellen hebben altijd dezelfde “gastronorm afmetingen” zodat alle gastronorm-schalen er perfect in passen. Dat werkt zoveel efficiënter. En dat hebben wij nu gewoon thuis in onze bijkeuken staan, voor een prikje! Er is wat ontvetter tegenaan gegaan om deze oven schoon te krijgen en er moet ook nog een nieuw stopcontact geplaatst worden, maar dit hebbeding krijgt bij ons een tweede leven.

IMG_4584

2 Comments »

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: