fbpx
Skip to content

De Amerikaanse plank van Sur La Table

Dit verhaal gaat over een snijplank. Qua tip of adresje om een snijplank op de kop te tikken, heb je hier wellicht niks aan maar ik wil het verhaal toch graag delen.

Zonder Zeste  was op trip in San Francisco en ik had tijd zat om er in mijn eentje te gaan shoppen. Als je mij voorstelt om te gaan shoppen, denk dan vooral niet aan schoenen, kleding, handtassen,… Ik kan niet wild worden van een Michael Kors en zwicht zelfs niet voor een Delvaux, maar zet mij in een Le Creuset winkel en ik word helemaal blij.

Dat maakte dat ik in San Francisco in een wip door de Market Street gepasseerd was en al snel aan het begin van deze grote winkelstaat in The Ferry Building verzeild geraakte, een zalige foodmarket met eetstandjes, een wijnbar, een oesterbar en winkeltjes met kookstuff.

IMG_2266

Op zaterdagvoormiddag is er op de terrassen van The Ferry Building een foodmarket met kraakverse producten. Je kan er genieten van een heerlijke sandwich San Francisco style: romige geitenkaas, gerookte zalm en kappertjes. Het uitzicht op het water zorgt voor een idyllisch kader, je moet enkel opletten dat de meeuwen niet met je hapje gaan lopen.

In the Ferry Building kwam ik  in een zalige kookwinkel terecht: Sur la table, een winkel vol kookhebbedingen waar een foodie vrolijk van wordt.

In het uitgebreide assortiment snijplanken werd ik helemaal enthousiast van dit exemplaar van “Boos”.

Boos-Block-klein

Een plank van 61 op 46 cm, 6 cm dik en 11 kg zwaar. ZALIG, net wat we nodig hebben maar pfieuw, waarom moet ik die plank net hier ontdekken?

We werden, naar Amerikaanse gewoonte, ontzettend vriendelijk bediend. De winkeldame had al begrepen dat we met het vliegtuig waren maar bleef enthousiast. “Text the children…send them a photo, ask them if it fits in your kitchen, …”

Natuurlijk heb ik online gecheckt of diezelfde plank bij ons te koop was. En ja hoor, alles is overal te koop, maar alles heeft ook overal zijn prijs.  Deze plank is gemaakt van Amerikaanse esdoorn en die is in The States uiteraard goedkoper dan bij ons….(167 $ tegenover 245 € bij kookpunt.nl. zonder verzendkosten…) Dat maakt een souvenir alleen maar aantrekkelijker natuurlijk….

We hebben op onze hotelkamer onze koffer gemeten en gewogen, de afmetingen thuis laten opmeten en omdat we met een zeer lichte koffer vertrokken waren, hadden we nog 11 kilo over om dit pareltje mee te nemen naar huis. De handvatjes moesten losgeschroefd worden om zeer nipt in onze valies te passen. Op de luchthaven kregen we een sticker “heavy” op onze bagage geplakt en dat klopte helemaal, maar ze ging probleemloos door de scanner. Geen douanekosten, geen taxen, geen overgewicht.

All is well that ends well… en wij hebben nu een pareltje van een snijplank in onze keuken mét een verhaal waar ik heel graag aan terug denk, een souvenir uit San Francisco om te koesteren.

1 Comment »

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: