fbpx
Skip to content

Mislukte melksnoepjes

We hadden onlangs het kookboek “Tapas 2.0” op de kop kunnen tikken van de befaamde Spaanse sterrenchef Paco Roncero. Daarin vonden we een recept voor melksnoepjes die er echt als een verpakte snoep uitzien. De verpakking is gemaakt van melk die gebonden wordt met agar agar en het snoepje is een stevige  gelei  van frambozen, koffie, basilicum, cacao…

De perfecte overgang om van hartige hapjes over te gaan naar …. nog meer dessert. We zitten nog steeds op het verjaardagsfeestje van oma. Zonder een reuzentaart die door één van de vriendinnen gemaakt wordt en gegarandeerd met een elektrisch mes gesneden wordt, is het feest niet geslaagd.

Het recept van de snoepjes staat stap voor stap, met maten en gewichten, in het kookboek en zo hebben we het ook gemaakt, maar blijkbaar was 2.0 toch een beetje hoog gegrepen.

Onze snoepjes werden lepeltjes met enkel gelei van basilicum en framboos. Het melkvel (want dat was het!) en de bittere koffietroep belandden in de vuilbak en onze gasten vonden onze lepeltjes “speciaal” 🙂

Als je een sterrenchef probeert te kopiëren, kan je maar best thuis eens oefenen voor je het aan gasten serveert.

Dit had het volgens het kookboek moeten worden:

IMG_4169

En dit was ons resultaat:

IMG_4024

IMG_4033

Dus serveerden we het maar in een lepeltje. Speciaal.

IMG_4044

Wie het recept wil, hoeft het maar te vragen, misschien lukt het jou wel.

Geef een reactie