fbpx
Skip to content

Cappuccino van paddenstoelen met truffelroom

IMG_1464“Soep” is een understatement voor dit smaakbommetje in een kommetje. Omdat we het serveren met een roomschuimpje vind ik ‘cappuccino van..’ al beter in de buurt komen.

Soep naar een hoger level brengen doe je door een verse fond te gebruiken. De kwartelfond die we vandaag gebruikten hadden we al eerder bereid. De fluweelzachte structuur bekom je door te mixen, te blenderen én te zeven.

Voor een hapje waren onze porties ruim, maar als je weet dat het een succesreceptje is, kan je maar beter voorbereid zijn.

Ingrediënten voor 16 porties:

  • 500 gr oesterzwammen
  • 500 gr Parijse champignons
  • 2 bakjes beukenzwammetjes
  • 5 sjalotten
  • 3,5 liter kwartelfond
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen
  • 200 gr room
  • Truffelolie
  • Platte peterselie

IMG_4003

  1. Kuis de Parijse champignons en de oesterzwammen zonder ze nat te maken en snijd ze grof
  2. Snipper 4 sjalotjes fijn en stoof ze in boter. Voeg de grofgesneden paddenstoelen toe en laat kort stoven.
  3. Snipper de look fijn, voeg toe aan de paddenstoelen en laat kort meestoven.
  4. Voeg de kwartelfond toe, breng aan de kook en laat dan een kwartiertje zacht verder koken.
  5. Mix fijn met de staafmixer.
  6. Verfijn verder in de blender van de keukenmachine.
  7. Kruid met peper, zout en sap van 1 citroen en giet door een fijne zeef.
  8. Stoof nog een fijn gesnipperd sjalotje in boter en voeg de beukenzwammetjes toe. Laat deze zeer kort mee stoven. Kruid pas op het einde met peper en zout.
  9. Verdeel de beukenzwammetjes over de soepkommetjes en warm net voor het opdienen kort op in een voorverwarmde oven.
  10. Klop 200 gr room half op en voeg een scheut truffelroom, peper, zout en fijngesneden platte peterselie toe terwijl de room op ijswater afkoelt. Proef en voeg indien nodig nog extra truffelroom toe. Bewaar in de koelkast.
  11. Verdeel de hete soep over de voorverwarmde soepkommetjes en voeg een lepeltje truffelroom toe.

Geef een reactie