fbpx
Skip to content

Rundstartaar met verse kruiden

img_2242-1Zondagavond, de kinderen komen van de scouts en zijn uitgehongerd. Wat is er dan lekkerder dan frietjes met een lekker slaatje en zelfgemaakte rundstartaar?

Dit is het recept voor vier personen:

  • 600 gr rundsvlees (zelf gebruik ik chateaubriand)
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje koriander
  • een handvol platte peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel (zelfgemaakte) straffe mosterd
  • kippenkruiden
  • tabasco
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Maal het vlees fijn in de vleesmolen.
  2. Voeg de eierdooiers, de mosterd, de tabasco en de worcestersaus toe aan het vlees en kruid af met peper en zout.
  3. Draai de vleesmengeling nog eens door de vleesmolen.
  4. Was alle kruiden en hak ze fijn.
  5. Hak de kappertjes en voeg ze samen met de kruiden bij de tartaar.
  6. Voeg olijfolie toe om de tartaar lekker smeuïg te maken.
  7. Kruid tot slot af met kippenkruiden.
  8. Maak tartaartorentjes met een ring en leg er een half eierschelpje met een dooier op.
  9. Werk af met een appelkappertje.

Geef een reactie