fbpx
Skip to content

Mosterd met La Chouffe

We zijn enkele dagen later en de mosterd met La Chouffe is klaar! Het is iets meer werk dan het maken van pittige mosterd maar het is vast en zeker de moeite waard.

Het belangrijkste ingrediënt voor mosterd is natuurlijk mosterdzaad. Dat bestaat in verschillende kleuren en smaken en de hoeveelheid waarin het aangeboden wordt durft ook al eens te verschillen. Plan je om een middagje mosterd te brouwen dan koop je best een grote verpakking en die vind je in horecazaken of in winkels die Aziatische producten aanbieden. In kleine porties vind je het ook in biowinkels of de betere supermarkten.

Nu we mosterd in huis hebben wordt het tijd om leuke mosterdreceptjes uit te proberen. Dit verhaal krijgt dus spoedig een vervolg…

img_2113-1

Recept voor mosterd met La Chouffe

  • 8 eetlepels geel mosterdzaad
  • 2 eetlepels zwart mosterdzaad
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml appelazijn
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 flesje La Chouffe
  1. Maal de helft van de gele mosterdzaad heel fijn in een blender en doe het bij het andere mosterdzaad in een stenen kom.
  2. Snipper de ui en de knoflook heel fijn.
  3. Doe de appelazijn, de honing, de suiker, de kurkuma en het zout in een steelpan. Voeg er het flesje La Chouffe bij.
  4. Breng alles aan de kook en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  5. Giet alles over het mosterdzaad en dek alles af.
  6. Laat 2 dagen op kamertemperatuur rustig trekken.
  7. Roer af en toe om.
  8. Na 2 dagen ben je klaar om de mosterd in potten te doen. Neem een hoge maatbeker, doe er de mosterd in en mix alles glad. Je kan de mosterd vloeibaarder maken door er nog wat extra La Chouffe bij te doen.
  9. Doe de mosterd in gesteriliseerde potten en laat nog zeker twee weken extra trekken.

Na opening is de mosterd nog een drietal maanden houdbaar in de koelkast.

Geef een reactie