fbpx
Skip to content

Een bezoekje aan Horeca Totaal

In deze rubriek vertellen we over horecazaken, delicatessenwinkels, markten, food events, …

Wij snuisteren al jaren in kookboeken en heel vaak word je geconfronteerd met ingrediënten waar je nog nooit van gehoord hebt, laat staan dat je weet waar je ze kan vinden. Zonder Zeste vertelt je graag waar wij onze ingrediënten vinden of welk product als alternatief gebruikt kan worden, voor mocht je dat ene product niet vinden op het moment dat je het nodig hebt.

schermafbeelding-2016-11-13-om-13-42-27

Zo gingen we zaterdag naar Horeca Totaal in Brugge.

De naam zegt het al, het is een horecazaak die alles aanbiedt wat je in een restaurant zou kunnen gebruiken. Van servies, potten en pannen, tot kuisproducten, maar ze hebben ook een zeer ruime beenhouwerij, een verse visafdeling en een groenteafdeling. Trek een jas aan want je vertrekt voor een stevige wandeling door een diepvriezer.

Je kan er ook wijn, bier en sterke drank kopen en je krijgt er advies als je ernaar vraagt.

Ook producten als olie, azijn, gedroogde kruiden en kruidenmengelingen, tapenades, truffelpasta, yuzusap, xantana, algin,… je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Horeca Totaal. Een bezoekje aan deze groothandel inspireert ons om zelf dingen uit te proberen.

Zelf azijn maken, uitjes opleggen, kruiden drogen, tapenades  maken, … het zal allemaal aan bod komen op onze blog.

Positief aan Horeca Totaal is dat je er ook als particulier mag komen winkelen. Je hoeft geen eigen zaak te hebben om hier te komen shoppen. Nadeel is dat alles in restaurantporties verkocht wordt.

We hadden graag papieren tussenvelletjes gekocht om onze versneden gerookte zalm netjes te kunnen presenteren. Wel, dat koop je bij Horeca Totaal per 5 kg. Daar kunnen we in een volgend leven ook nog veel zalm voor roken.

Wat was onze buit dan wel?

  • Een ontbeende lamsbout waar we lamsgehakt van draaiden.
  • Een verse zalmfilet die straks gepekeld wordt en later koud gerookt zal worden. Een verslagje volgt zeker.
  • Varkenswangetjes die we volgens een Spermalie receptje gaan bereiden.
  • Het boek “Over Rook” met veel tips en recepten voor warm en koud roken. We hebben al veel zelf uitgeprobeerd, maar je weet maar nooit of er nog leuke nieuwe weetjes in staan.
  • Een potje agar agar, een bindmiddel dat we in onze recepten vaak gebruiken. Leuk alternatief voor gelatine, komt zeker nog aan bod bij Zonder Zeste.
  • Een fles wijn, we zochten een Banyuls om te gebruiken in sausen. Die hadden ze niet, maar we kregen wel het advies om het met een alternatief te proberen en die heet: Maury Tuilé. Ben benieuwd of het resultaat even goed zal zijn.
  • Een restaurantportie wasabinootjes. Geen goed idee!
  • En een cadeautje van meer dan anderhalve kilo voor Booy, verslaafd aan speculoospasta.

img_1988

Geef een reactie